info@fitfirm.nl 0541 85 68 70
DUURZAME INZETBAARHEID VAN MEDEWERKERS VERGROTEN

DUURZAME INZETBAARHEID VAN MEDEWERKERS VERGROTEN

Bij Fitfirm worden wij vaak gevraagd om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te checken en te verbeteren. Logisch, want het begrip duurzame inzetbaarheid speelt een grote rol bij de overheid en vormt een centraal onderdeel van ieder goed HR-beleid. Maar wat houdt duurzame inzetbaarheid precies in? En hoe kun je er als werkgever voor zorgen dat je dit goed op orde hebt? Dat en meer leggen we graag uit.

Wat is duurzame inzetbaarheid precies?

Duurzame inzetbaarheid houdt in dat mensen tot aan hun pensioen inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt. Dit betekent dus dat de samenleving in het algemeen, en organisaties in het bijzonder, moeten streven naar het gezond, fit en gemotiveerd houden van medewerkers. Op die manier blijven werknemers zo lang mogelijk gelukkig en productief. En daar profiteert iedereen van. Organisaties zullen beter presteren, medewerkers voelen zich beter en de maatschappij is gezonder en welvarender.

Hoe zorg ik voor meer duurzaam inzetbare medewerkers?

Om mensen zo lang mogelijk gezond, fit en gemotiveerd te houden, zijn drie aspecten heel belangrijk: goede arbeidsomstandigheden, blijven ontwikkelen en vitaliteit. Als organisatie heb je op al deze drie vlakken dus een verantwoordelijkheid tegenover medewerkers.

Bij goede arbeidsomstandigheden draait het met name om het creëren van een veilige werkplek, zowel op fysiek als sociaal en mentaal vlak. Om ervoor te zorgen dat medewerkers zich blijven ontwikkelen, is het aanbieden van cursussen en trainingsmogelijkheden een must. En vitaliteit? Daar kun je als organisatie op veel verschillende manieren aan werken.

Wat kan ik doen voor meer vitale medewerkers?

Vitale werknemers zijn vitale mensen en daarbij speelt een gezonde levensstijl een allesbepalende rol. Als werkgever kun je ontzettend veel doen om een gezonde levensstijl bij werknemers te stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van fitnessabonnementen, samen sporten in de buitenlucht of zorgen voor een fiets van de zaak. Of denk aan kleine dingen zoals als directie het goede voorbeeld geven of een fruitschaal in de kantine.

Wil jij ook meer werk maken van de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers? Bij Fitfirm helpen we je graag met het vitaler maken van jouw organisatie. Dit begint met het in kaart brengen van de gezondheid van medewerkers en een analyse van de verbeterpunten. Vervolgens gaan we met een plan op maat samen aan de slag voor resultaat. 

FitFirm Companycheck

Hoe fit is uw bedrijf?

Doe de gratis
FitFirm companycheck.

Start de test