info@fitfirm.nl 0541 85 68 70
VIER TIPS VOOR HET STIMULEREN VAN DE GEZONDHEID VAN MEDEWERKERS

VIER TIPS VOOR HET STIMULEREN VAN DE GEZONDHEID VAN MEDEWERKERS

Vitale medewerkers zijn gemiddeld 18% productiever en vallen 27% minder vaak uit dan ongezonde medewerkers. Het stimuleren van de gezondheid van medewerkers is een investering die zich dus vanzelf terugverdient. Maar waar begin je? Wij van Fitfirm hebben 4 tips voor het realiseren van gezondere medewerkers voor je op een rijtje gezet.

1. Breng in kaart waar de verbeterpunten liggen

Wat je vaak ziet is dat organisaties het belang inzien van fitter personeel en dat hier ook budget voor is, maar dat ze niet goed weten waar te beginnen. Wij adviseren daarom altijd om te beginnen met het in kaart brengen van de gezondheid van de organisatie. Zo zie je direct wat nu al goed gaat en waar jullie winst kunnen behalen. Dat verschilt echt per organisatie en per branche. Mensen die zittend werken hebben zullen bijvoorbeeld met name profijt hebben van meer bewegen, terwijl in de bouw juist veel te winnen valt op het gebied van voeding.

2. Faciliteer gezond gedrag

Gezonde werknemers werken in een gezonde omgeving. Als werkgever kun je ontzettend veel doen om de werkomgeving gezonder te maken. Zo kun je gezond eten en meer bewegen stimuleren. Je hoeft echt niet de hele bedrijfskantine vol te leggen met avocado’s en blauwe bessen, maar misschien is het mogelijk wat minder mayonaise op de broodjes gezond te doen? En moet je iets bespreken met een medewerker? Maak er dan een gewoonte van om dit wandelend in de buitenlucht te doen. Dit is overigens niet alleen gezond, maar verhoogt ook de creativiteit!

3. Geef het goede voorbeeld

Ook door te werken aan een gezonde bedrijfscultuur kan vaak een hoop winst behaald worden. Hierin kunnen directieleden en leidinggevenden een grote rol spelen. Door gezond gedrag te vertonen laat je medewerkers immers zien dat je gezondheid zelf ook belangrijk vindt. Op die manier normaliseer je gezond gedrag en zullen medewerkers eerder geneigd zijn mee te doen.

4. Maak gezondheid leuk

Gezond leven wordt nog al te vaak gezien als het tegenovergestelde van leuk leven. En dat is zonde, want hierdoor haken veel mensen af. Motiveer daarom je medewerkers door fit worden leuk te maken, en te houden. Je kunt bijvoorbeeld op een leuke manier de gezondheid van medewerkers stimuleren door dagelijks een kwartiertje samen te gaan bewegen. Collega’s vinden het vaak erg leuk om eens iets anders te doen met elkaar dan alleen maar te werken!

FitFirm Companycheck

Hoe fit is uw bedrijf?

Doe de gratis
FitFirm companycheck.

Start de test