info@fitfirm.nl 0541 85 68 70
VIJF VOORDELEN VAN FITTE EN VITALE MEDEWERKERS

VIJF VOORDELEN VAN FITTE EN VITALE MEDEWERKERS

Een fitte medewerker is een vitale medewerker. En vitale medewerkers zijn goud waard voor je organisatie! Benieuwd hoe fit jouw organisatie is? Kom er direct achter met onze company check. Benieuwd wat de belangrijkste voordelen zijn van vitale medewerkers? Lees dan verder!

1. Minder ziekteverzuim door fitte werknemers

Medewerkers die regelmatig bewegen, goed eten en er een verantwoorde levensstijl op na houden, zijn gezonder en zitten beter in hun vel. Gezondere mensen zijn minder vaak ziek en herstellen sneller als ze toch ziek worden. Dit geldt voor lichamelijk klachten als griep, rugklachten en RSI, maar ook voor mentale problemen, zoals burn-outklachten. Door te zorgen dat je medewerkers fit zijn, heb je dus minder verzuim en hierdoor minder kosten en gedoe!

2. Hogere arbeidsproductiviteit

Een zieke werknemer kan niet werken, dus door het verzuim te beperken, verhoog je al automatisch de productiviteit. Maar ook doordat fittere medewerkers minder last hebben van stress en minder snel vermoeid raken, presteren ze beter. Hierdoor betaalt een investering in de fitheid van je medewerkers zichzelf automatisch terug.

3. Vitale medewerkers zorgen voor een betere werksfeer

Ongezonde medewerkers kunnen ook zorgen voor een ongezonde werksfeer. Mensen zijn vaker gestrest, moeten vaker het werk overnemen van een zieke collega, zitten niet lekker in hun vel en dit alles komt de werksfeer natuurlijk niet ten goede. Deze negatieve spiraal doorbreken vormt voor veel teams een grote uitdaging. Een goed begin is in ieder geval samen fitter worden!

4. Vitaal bedrijfsimago

Of het nu gaat om klanten, investeerders, de overheid of (potentiële) medewerkers: iedereen gaat liever in zee met vitale organisaties dan met bedrijven die de gezondheid van z’n medewerkers niet serieus lijken te nemen. Het zal bijvoorbeeld makkelijker zijn om die ene vergunning te krijgen als je kunt laten zien dat je goed voor je medewerkers zorgt. En uiteraard kiest gemotiveerd talent ook eerder voor een werkgever die het belangrijk vindt dat het personeel zich goed voelt.

5. Samen fit worden vergroot de teamspirit

Niet alleen fit zijn heeft voordelen, ook samen fit worden heeft een positief effect op je organisatie. Het kan de teamspirit namelijk een flinke boost geven. Door samen op een ongedwongen manier te gaan bewegen, doe je eens wat anders met je collega’s dan alleen maar werken. Wij merken dat medewerkers dit meestal als erg leuk en ontspannend ervaren.  

Willen jullie ook profiteren van alle voordelen van fitte en vitale medewerkers? Bij Fitfirm helpen we je met plezier. We kunnen bijvoorbeeld beginnen met een health check van medewerkers, zodat jullie direct weten waar medewerkers staan en waar winst te halen valt.

FitFirm Companycheck

Hoe fit is uw bedrijf?

Doe de gratis
FitFirm companycheck.

Start de test