info@fitfirm.nl 0541 85 68 70
GEZONDER LUNCHEN OP HET WERK

GEZONDER LUNCHEN OP HET WERK

Een gezonde organisatie eet gezond. Toch zie je nog maar al te vaak kantines vol met ongezonde snacks en tafels vol trommeltjes gevuld met zompige boterhammen. En dat terwijl gezonder lunchen helemaal niet zo moeilijk is.  Bovendien zorgt het voor enorme voordelen voor zowel medewerkers als de organisatie. Benieuwd wat deze voordelen zijn en hoe je zorgt voor een gezondere werklunch? Lees dan verder!

Het belang van een goede lunch

Bij een company check kijken wij ook altijd naar het voedingspatroon van medewerkers. Daarbij ligt de focus met name op de lunch, omdat deze meestal op het werk wordt genuttigd. Het belang van een goede en gezonde lunch mag niet onderschat worden. Hier zijn twee redenen voor.

De eerste is simpelweg omdat een voedzame lunch energie geeft voor de rest van de dag. Wist je dat medewerkers die de lunch overslaan in de middag tot wel 40 minuten aan werktijd verliezen, omdat ze minder productief zijn?

De tweede reden is dat lunchen een gewoonte is. Het is een dagelijks terugkerend ritueel dat daardoor ontzettend veel invloed heeft op de lichamelijke en mentale gezondheid van medewerkers. Wie dagelijks goed luncht, is minder vaak ziek, voelt zich beter, is fitter en minder gestrest. Dat ene frikandellenbroodje inruilen voor een groene salade zal niet veel uitmaken, maar als gewoonte maakt het een wereld van verschil!

Ingrediënten van een gezonde werklunch

Met een gezonde lunch kun je alle kanten op. We noemden al de groene salade, maar denk ook aan pastasalades, gezonde broodjes, groentesoepen, wraps of warme gerechten. Gezond eten tussen de middag kan dus heel gevarieerd. Het geheim van een gezonde lunch maken in eigenlijk heel simpel: gezonde ingrediënten gebruiken! Ga je bijvoorbeeld voor brood? Neem van vezelrijk brood in plaats van wit brood. Let ook altijd op het binnenkrijgen van voldoende eiwitten (te vinden in bijvoorbeeld ei, zalm, kipfilet), mineralen en vitaminen (beide in groente en fruit), en doe rustig aan met vet!

Tip: Ga naar buiten tussen de middag!

Wat vaak blijkt uit onze health check is ook dat organisaties veel winst kunnen behalen door wat meer te bewegen. De middagpauze is een goed moment om even wat stappen te zetten. Ga bijvoorbeeld picknicken in een parkje in de buurt, of loop gewoon een rondje. Ook op die manier wordt de lunch gezonder, leuker en kun ’s middags weer vol frisse energie aan het werk!

FitFirm Companycheck

Hoe fit is uw bedrijf?

Doe de gratis
FitFirm companycheck.

Start de test